Ali Ghossein - verpleegkundige

juli 2016

Ik zet me nu vijf jaar in voor MOS. In die periode heb ik verschillende evenementen gezien (triatlons, wielerwedstrijden, hardloopevenementen en sociale evenementen. Het evenement dat mij is bijgebleven is een mountainbike wedstrijd. Dat was namelijk een van de meest hectische diensten die ik meemaakte. Die dag kwamen er mensen bij ons die met hoge snelheid op het hoofd vielen in een afdaling, mensen met vingers of armen uit de kom, en bij één patiënt hebben we zelfs de assistentie van een traumahelikopter ingeschakeld. Dat was voor een meneer die in een steile afdeling uiteindelijk in de berm tegen een boom belandde waarbij wij dachten aan ernstig hersenletsel. Dat zijn momenten waarin snel handelen noodzakelijk is. De vrijwilligers van MOS hebben toen als team zeer adequaat gereageerd om te stabiliseren tot de traumahelikopter er was.